Væggelus

Væggelus - Cimex lectularius 

Væggelus

Bekæmpelse af væggelus

Vi har stor succes med den strategi som vi benytter os af i forbindelse med bekæmpelse af væggelus, og derfor er vores priser blandt de laveste.

Hvis man er omhyggelig med bekæmpelsen af væggelus, behøves der som regel kun 2 behandlinger.

Derfor tør vi også godt give fuld behandlingsgaranti efter endt behandling. Skulle der opstå behov for mere end 2 behandlinger, er dette selvfølgelig uden ekstra omkostning. Vi giver ikke op før alle væggelus er døde.

 

Priser fra 3500,- kr. inkl. moms


Hos Skadedyrssikring DK ApS benytter selvfølgelig kun godkendte midler når vi bekæmper væggelus.

 

Hvordan får man væggelus?

Væggelus får man ved at man selv bærer dem ind i boligen, som regel i en kuffert eller taske. Typisk får man dem med hjem fra en rejse, og selv 5 stjernede hoteller oplever væggelus angreb.

Væggelusen kan ikke vandre fra ejendom til ejendom. Men bor man i en etageejendom skal man altid fortælle sine naboer og viceværten at man har væggelus, for i en sådan type byggeri, kan den sagtens spredes via rørgennemføringer og lignende.

 

Væggelusens fødesøgning

Når hunnen skal lægge æg har den brug for blod. Når æggene klækkes kommer der små væggelus ud, 1 mm. i størrelse. Nymfen udvikler sig over fem stadier hvor der hver gang skiftes hud, og er brug for et måltid blod. Væggelus vil helst have menneske blod, men kan overleve på blod fra dyr. Er der slet ingen adgang til blod, kan den voksne væggelus overleve ret længe, helt op til et år ved lav temperatur.

 

Hvor bider væggelus?

Væggelus bider helst på kropsdele som stikker uden for dynen om natten. De sidder allerhelst på et fast underlag (sengen) når de spiser blod, og kravler kun meget sjældent op på sit offer.

Der er meget stor forskel på hvordan mennesker reagerer på at blive bidt af væggelus. Nogle får store hævelser som klør og kradser. Andre igen får bare en lille rød prik, som de knap nok ænser. Voldsomme tilfælde kan dulmes med antihistamin og kløestillende cremer.

 

Hvordan finder man ud af, om man har væggelus?

Man opdager på flere måder om man har væggelus i sit hjem. For det første er der jo biddene. Dernæst kan man finde små blodpletter på sit sengetøj. Man kan måske ikke lige finde selve tægerne, men kan se en masse små sorte pletter nedenunder sin seng. Det er væggelusenes efterladenskaber. Man kan måske også finde de tomme huder fra nymferne, og selve væggelusen kan man finde dybt inde i revner og sprækker. Nogle gange finder vi dem også bare under kanten på feks. en boksmadras. Det er uhyre sjældent at vi finder deres æg.