Myrer

Myrer - Lasius niger (sort havemyre)

Myrer

Bekæmpelse af myrer

Bekæmpelse af myrer foregår ved at vi sprøjter huset indvendigt med et for mennesker harmløst middel. Udvendigt behandles sokkel og flisearealer med lidt kraftigere midler.

Når vi har bekæmpet myrer hos dig, er der fuld behandlingsgaranti mod myrer indendørs i huset resten af kalenderåret.



Priser fra:

Bolig under 150kvm. kr. 1600,-

Bolig ml. 151 og 200 kvm. kr. 1850,-

Bolig ml. 201 og 250 kvm. kr. 2150,-

Bolig over 250 kvm. ring og spørg på en pris

Priserne er inkl. moms.

Bor du på Sjælland, Fyn eller en ikke brofast ø, forhør om pris.

Alle boliger tjekkes på det offentlige informationssystem

Priserne gælder IKKE faraomyre bekæmpelse


 

Myren

Den sorte havemyre er formentlig det mest forekommende skadedyr som opleves i Danmark. Den findes overalt, lige fra langt ude på landet, til industrivirksomheden, og til dybt inde i storbyen.

Det er lidt misvisende at den hedder Sort havemyre, idet den helt tæt på faktisk er mere brun end sort. Men set på afstand er den altså sort.

Boet indeholder flere typer individer. Der er dronningen, de nye dronninger (hunner med vinger) hannerne som også har vinger, samt den "myre"flittige arbejder. Arbejderne er hunner uden vinger.

Når du om sommeren oplever flyvemyrer er det altså samme art, det er bare hannerne og de nye dronninger som foretager parring i luften, og derved gør brug af deres vinger. Disse kommer kun frem når det er tid til parring.

 

Myrens fødesøgning

Myren har især en forkærlighed for søde sager, og mange har nok oplevet en honningbøtte totalt besat af myrer. De kan dog også ernære sig som rovdyr ved at overmande andre smådyr. Myrerne er også en form for landmænd, idet man ofte oplever at de nærmest holder Bladlus som husdyr. Bladlus udskiller sødlige ekskrementer og det er dem myrerne er ude efter.

Arbejdermyren kommer langt omkring i sin søgen efter føde, og finder den noget godt efterlader den et duftspor hen til fødeemnet, som fortæller de andre hvilken vej de skal gå.

 

Hvilken skade forvolder myrer

Den sorte havemyre gør som sådan ikke nogen skade, men det er altså lidt træls at skulle dele køkkenbordet med en ordentlig flok myrer. Endnu værre bliver når alle flyvemyrerne besætter vindueskarmen om sommeren.

Myren er dog egentlig et træskadedyr og kan gnave i træ med deres kindbarker. Den sorte havemyre er imidlertid ikke stærkt nok til at ødelægge friskt træ, men gnaver gerne i råddent træ.

 

Myregift til gør det selv bekæmpelse

De produkter som kan købes i håndkøb er ikke helt så effektive som dem vi har adgang til. De kan dog i milde tilfælde sagtens bruges med en rimelig effekt.

Men inden du går ned i byggemarkedet og handler, så gør op med dig selv hvor meget du vil bruge på gift, for det ender tit med at være næsten ligeså billigt at lade os bekæmpe. Og når vi bekæmper så får du behandlingsgaranti mod myrer indvendigt i huset resten af det pågældende år.

 

Orangemyrer

Har du derimod orangemyrer i din bolig er sagen en lidt anden. Orangemyrer er nemlig rigtige træskadedyr, og laver deres bo i træværket, som så ofte bliver fugtigt og rådner. Så er der orangemyrer indendørs i boligen, er det også et tegn på at der er træværk som ikke har det så godt. Derfor anbefales det at lave en mere gennemgribende inspektion, for at lokalisere det angrebne træværk. Når dette er fundet, finder vi også boet og kan få det nedkæmpet. Derefter kan det angrebne træ skiftes.

Orangemyrer er IKKE orange eller gule, som mange fejlagtigt tror. De er skinnende sorte. Årsagen til navnet er derimod at de lugter af citrus, især når man klemmer dem mellem fingrene.

Orangemyrer kan spises, som de gør på de smarte restauranter, og smager faktisk helt godt. Smagen er helt klart citrus, men ellers deles meningerne om hvad de smager af. Nogle mener citrongræs, og andre mener noget andet. Vi mener at de smager som, orangemyrer, altså deres helt egen smag, men med klar citrus fornemmelse.