Halsbåndsmus

Halsbåndsmus - Apodemus flavicollis

2 halsbåndsmus fanget i fælder

Halsbåndsmus, Danmarks største mus

Halsbåndsmusen bliver mere og mere udbredt i de danske hjem. Den har oprindeligt holdt til ude i skoven, og på heden, men har fundet ud af, at hvor der mennesker, der er føde. Halsbåndsmusen lever dog helst af naturlige emner, og flere gange har vi ligefrem oplevet at de spiser potteplanterne i huset, eller plantens rødder. Det ses ofte ved at der er gravet i urtepotten. Har man nødder eller lignende i sin julepynt oppe på loftet, og kan der komme halsbåndsmus derop, ja så kan man godt regne med at de finder disse nødder.

 

Risikoen ved ikke at sikre mod mus

Mus udgør en smittefare da de færdes på steder hvor de kommer i kontakt med bakterier og andre smittefarer overfor os mennesker. Netop derfor bør især fødevarebranchen sikre sig imod forekomst af mus. Mus er nemlig helt og aldeles dit eget ansvar. Her er der ingen hjælp fra myndighederne.

 

Bekæmpelse af halsbåndsmus

Når halsbåndsmus er kommet indenfor skal der bruges fælder. Det kan være almindelige smækfælder eller levendefangst fælder. Vi anbefaler dog klart at benytte en rottefælde hvis man har mistanke om halsbåndsmus. En almindelig musefælde er ofte for lille og tit så dør halsbåndsmusen ikke når den fanges i en musefælde.

Madding kan være rosiner eller nødder. Kød og ost er oftest helt virkningsløst mod halsbåndsmus.

Vi kan også sikre virksomheder og private boliger mod halsbåndsmus og andre mus. Rundt om bygnngen opsættes depoter hvori der udlægges musegift. Denne gift dræber så musene inden de når at komme ind i bygningen.

 

Lige et godt råd, hvis du selv bekæmper mus

Lad være med at bruge musegift indendøre, en død halsbåndsmus stinker, og kan forpeste luften i flere uger.


Nøgletal:

Længde: 25 cm. Vægt: 25-45 gram

Drægtighedsperiode: ca. 25 dage

Ekskrement størrelse: ca. 2 X 6 mm.

Pels: Helt hvid underside, flot nøddebrun overside og under halsen et fint lille brunt "halsbånd"


Download folder: 10 gode råd om mus HER


Besøg gerne denne nyttige hjemmeside: husudenmus.dk